project

Deurganckdok

Als autosnelweg met 19 rijstroken

In de Waaslandhaven in Antwerpen wordt de Kieldrechtsluis gebouwd. Met een lengte van 500 meter wordt deze tweede sluis net zo lang als 28 bussen, bumper tegen bumper geparkeerd. Van den Berg bouwt een optisch netwerk voor dit grootste Vlaamse infrastructuurproject. Met de komst van de tweede sluis wordt er een optimale toegang tot het dokkencomplex van de Antwerpse haven verzekerd.

Antwerpen  2015-2016 300.000  Agidens | Vlaamse gemeenschap

Vijf keer bijzonder

1

Glasvezelkabels

Glasvezel, één van de specialiteiten van Van den Berg, garandeert de meest snelle en accurate kabelverbindingen. De informatie via deze vezel wordt snel verzonden met behulp van laserlicht. Doordat dit licht met zeer hoge snelheid wordt aan- en uitgeschakeld, kunnen digitale gegevens snel en accuraat worden doorgegeven.

25 kilometer glasvezelmicrokabel

Van den Berg plaatst glasvezelmicrokabels in de reeds aangelegde sturingsbuizen. Ter hoogte van de sluis steken deze buizen het sluiscomplex over op een diepte van 30 meter. In totaal werd er 25 kilometer glasvezelmicrokabel geblazen en aangesloten om alle optische verbindingen te realiseren.

2
3

OTDR- meetrapport

Van den Berg maakt ter plaatse steeds een OTDR (Optical Time Domain Reflector Meter) meetrapport. Dit rapport heeft als doel het doormeten van een glasvezelverbinding tussen een optische zender en ontvanger. Zo wordt er steeds precies werk geleverd, gestaafd door onderzoek.

Snelheid

Voor deze deeltaak in het project is niet enkel grondige expertise, maar snel en accuraat werken legio. De aansturing via glasvezel legt immers de fysische verbindingen tussen gebouwen en apparatuur en is essentieel voor de uiteindelijke werking van het project.

4
5

Doorgedreven expertise

Door een doorgedreven specialisatie in optische verbindingen heeft Van den Berg ook diverse optische netwerken aangelegd voor bedrijven als Elia, Fluxus, Electrabel, Telenet, Proximus ,Infrabel en verschillende steden en gemeenten.

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd