project

FOD justitie

Databekabeling FOD Justitie

Van den Berg is de reguliere partner van de Federale Overheids Dienst (FOD) van Justitie voor de aanleg van bekabeling in gerechtshoven en strafinrichtingen. Een bijzonder project waarbij Van den Berg iedere gevangeniscel voorziet van een dataconnectie. In totaal worden 8900 cellen over 30 gevangenissen uitgerust met databekabeling.

Brugge  2016 4 miljoen  FOD Justitie

Vijf keer bijzonder

1

Glasvezelkabels

Om de digitale interactieve data tot in het cellencomplex te krijgen wordt gebruik gemaakt van glasvezelverbindingen. Glasvezelkabels, één van de specialiteiten van Van den Berg, garanderen de meest snelle en foutloze verbinding. De informatie via deze vezel wordt snel verzonden met behulp van laserlicht.

Ingenieus

In Brugge worden 520 cellen voorzien van alle kasten en verbindingen die nodig zijn om elk van de 520 cellen in één van de grootste gevangenissen van België met data te verbinden. In korte tijd wordt een netwerk van kabels in het hele complex aangelegd.

2
3

Radar van unit tot unit

In elke zone wordt het lichtsignaal omgevormd tot een elektrisch signaal en worden UTP kabels aangelegd, één kabel per cel. De kabels krijgen een uniek nummer en worden aangesloten op patch panels in de datakasten. Door nette bekabelingen worden de kabels tenslotte mooi weggewerkt.

Meer dan 30 gevangenissen

Na een geslaagde pilootfase in Lantin, Brugge, Nivelles en Turnhout worden ook de andere gevangenissen door Van den Berg van bekabeling voorzien. De verbindingen zullen in eerste instantie dienen voor het aansturen van een IP- telefoon.

4
5

Meer dan 30 gevangenissen

Na een geslaagde pilootfase in Lantin, Brugge, Nivelles en Turnhout worden ook de andere gevangenissen door Van den Berg van bekabeling voorzien.

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd