project

Geeraard van den Daelelaan

Van ‘slechtste weg’ tot prestigebaan

De Geerard Van den Daelenlaan in het drukke havengebied van Gent stond bekend als de ‘slechtste weg van Gent’. In amper negen maanden werd de drie kilometer lange, stuk gereden weg compleet vernieuwd. Inclusief nutsleidingen, openbare verlichting, riolering, spoorovergangen en een extra fietspad.

Gent (BE)  2014-2014  3,85 miljoen  Havenbedrijf Gent

Vijf keer bijzonder

1

Stalen basis

Voor de wapening van het beton werden staalvezels gebruikt, zodat het zwaarder belast kan worden en scheurvorming beperkt blijft. Een uitstekende basis voor bijvoorbeeld Volvo Car Gent, die met de productie van 1 Volvo per 50 seconden, dagelijks 120 vrachtwagens inzet voor transport.

Besix Infra - Geerard Van Den Daelenlaan - Stalen Basis
Besix Infra - Geerard Van Den Daelenlaan - Doorstroming garant

Doorstroming garant

Continue verkeersdoorstroming gedurende de werkzaamheden is absoluut noodzakelijk met bedrijven zoals Honda, Volvo Car Gent en Eurosilo in de omgeving. Zij dekken elk met hun export een groot deel van de Europese markt dekken. Zowel de bedrijven, de laadkades van de haven als de sporen bleven bereikbaar.

2
3

Onmisbare tandem

Met ruime ervaring in grotere infrastructuurwerken zorgden betonfinishers voor het machinaal verwerken van het beton. Als veldexpert nam Heijmans Infra België vervolgens de afwerking voor haar rekening.

Besix Infra - Geerard Van Den Daelenlaan - onmisbare tandem
Besix Infra - Geerard Van Den Daelenlaan - Win-Win

Win-Win

Wekelijks werd overleg gepleegd tussen Heijmans Infra, Havenbedrijf Gent en de nabijgelegen bedrijven. De perfecte samenwerking en verstandhouding tussen alle betrokken partijen droegen bij aan het succes van dit project.

4
5

Stapje voor

Door een strakke organisatie werd het ingrijpende infrastructuurwerk een maand voor de geplande oplevering gerealiseerd. Tijdens de opening reden Volvo Car Gent en Honda symbolisch maar ook letterlijk de vernieuwde laan officieel in.

Besix Infra - Geerard Van Den Daelenlaan - Stapje voor

In beeld

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd