project

Mobiel tractiestation

Goed verbonden

Van den Berg bouwt samen met CG Holdings Belgium in opdracht van Infrabel een mobiel onderstation langs de Lijn 21 in Sint-Truiden. Het doel? De capaciteit van de lijn verhogen. Doordat het tractie-onderstation de afstand tussen de twee bestaande onderstations verkleint, is Sint-Truiden verzekerd van een kwaliteitsvolle elektrische spanning op de spoorlijn tussen Hasselt en Landen.

Sint-Truiden  2016 3 miljoen  Infrabel

Vijf keer bijzonder

1

Opgesteld staat netjes

In tegenstelling tot een klassiek onderstation wordt de volledige functionaliteit van dit station ondergebracht in drie containers. Van den Berg voorziet de volledige opstelling van alle middenspannings- laagspannings- en signalisatiekabels.

Laag- en middenspanning

Een transformator en gelijkrichter zijn nodig om het spanningsniveau van de bron terug te brengen naar 3000 Volt gelijkspanning. Het middenspanningsgedeelte zorgt voor een correcte energieverdeling en het laagspanningsgedeelte voor het onderbrengen van bijvoorbeeld telecom.

2
3

1600 aansluitpunten

Op een zeer compacte opstelling van ongeveer 100 vierkante meter wordt nagenoeg 3500 meter aan kabels aangelegd. Ze banen hun weg tussen ongeveer 1600 aansluitpunten. Precies te werk gaan is dus een noodzaak.

Goed verbonden

Om de drie units met elkaar te verbinden maakt Van den Berg gebruik van stekkerplaten voor zowel middenspannings-, laagspannings- als signalisatiekabels, die de compartimenten met elkaar op ingenieuze wijze laten communiceren.

4
5

54 kalenderdagen

De uitvoeringstermijn bestaat uit slechts 54 kalenderdagen. Een perfecte coördinatie tussen alle betrokken partijen en een gedetailleerde voorbereiding zijn daarom een absolute must. De ervaring en expertise van Van den Berg vormen in dit project de sleutel tot succes.

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd