project

Onderhoud Brabo

35 jaar onderhoud langs de tram

Vlotter verkeer en veiligere wegen. Dat is waar Antwerpen zich voor inzet. Met het project Brabo 1 zijn inmiddels de tramlijnen Deurne-Wijnegem en Mortsel-Boechout verlengd en is een stelplaats voor 53 tramstellen in Deurne gerealiseerd. Heijmans verzorgt 35 jaar lang het onderhoud van dit traject.

Antwerpen e.o. 2009-2012 125 miljoen  AWV en De Lijn

Vijf keer bijzonder

1

PPS / DBFM

Brabo 1 is het eerste PPS-project voor het Openbaar Vervoer in Vlaanderen. Het betreft een DBFM-contract waarbij BESIX Infra, als partner van NV Silvius Onderhoud, 35 jaar lang verantwoordelijk is voor onderhoud van het niet-tramgedeelte.

Projecten Besix Infra - Onderhoud Brabo 7
Projecten Besix Infra - Onderhoud Brabo 4

Masterplan Mobiliteit Antwerpen

Brabo 1 maakt deel uit van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Het Masterplan, dat startte in 2003, bestaat uit meerdere verbeterprojecten met als doel dat tegen 2020 de helft van alle verplaatsingen in de regio met openbaar vervoer, de fiets of te voet gebeuren.

2
3

Van gevel tot gevel

Heijmans onderhoudt alle onderdelen van de wegen, fietspaden, groene zones, trambusbaan, markeringen, riolen en grachten.

Projecten Besix Infra - Onderhoud Brabo 6
Projecten Besix Infra - Onderhoud Brabo 5

Groene opleving

Grasbermen in de zone worden opnieuw aangelegd. Daarnaast krijgen maar liefst 175 bomen een tweede leven. Afgravingen naast elke boom voor bemesting en gietranden met lava zorgen voor een geleidelijke waterdoorstroming.

4
5

Ervaring rijker

Dit is niet het eerste langetermijnproject voor Heijmans. Voor de heraanleg van de R4, het nieuw gedeelte tussen Zwijnaarde en Merelbeke, neemt Heijmans in een consortium de verantwoordelijkheid voor 30 jaar onderhoud.

Projecten Besix Infra - Onderhoud Brabo 1

In beeld

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd