project

Retailpark Kuringen

Uitbreiden en vernieuwen tussen winkelpubliek

Het Limburgse Retailpark Kuringen krijgt uitbreiding met de bouw van een nieuwe winkel voor Decathlon en een vestiging van Quick. Daarbij worden op de volledige bouw renovatiewerken uitgevoerd. Heijmans heeft de infrastructuurwerken van het gehele park gecoördineerd.

Kuringen (BE) 2015 1,5 miljoen  Redevco Retail Belgium

Vijf keer bijzonder

1

Waterhuishouding

Bij de bouw van de nieuwe Decathlon was Heijmans verantwoordelijk voor de afwatering, de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en een gloednieuw bezinkingsbekken.

Werf Retailpark Kuringen
Heijmans Infra - Halle 2015
© Dirk Caremans
13/11/15

Routes voor werfverkeer

Binnen het projectgebied van maar liefst 7,3 hectare werden strikt vastgelegde werf- en stapelzones voorzien. Er werd een bouwzone ingericht maar Carrefour, Lunchgarden en boetiekjes bleven altijd bereikbaar.

2
3

De winkel gaat voor

Voor de Carrefour vestiging op het park was het belangrijk dat zij op de drukste uren in de avonden geen last hadden van de werkzaamheden. Heijmans dacht mee door aangepaste uren voor werkzaamheden te hanteren en signalisaties te plaatsen die de bereikbaarheid zouden waarborgen.

Werf Retailpark Kuringen
Heijmans Infra - Halle 2015
© Dirk Caremans
13/11/15

Erfenis uit WOII

Onze vakmensen troffen op locatie een springtuig uit de Tweede Wereldoorlog aan. Het onvoorziene tijdverlies door deze vondst werd gecompenseerd door een snelle aanpassing van de oorspronkelijke planning.

4
5

Nachtwerk

De bestaande asfaltlaag bleek veel dunner dan voorzien. Om een kwalitatieve uitvoering en tijdige oplevering te garanderen, bracht BESIX infra tijdens de nacht een extra laag aan.

In beeld

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd