project

Tramlijn 4 Gent

In één rechte lijn naar de voordeur

Met de tram tot aan de voordeur van het Universitair Ziekenhuis in Gent? Dat is straks mogelijk met de 950 meter lange verlenging van tramlijn 4. Ziekenhuisbezoekers krijgen een snelle verbinding vanaf het stadscentrum en Sint-Pietersstation én kunnen zo de beruchte spitsuur-files vermijden.

Gent (BE) 2015-2015 7,8 miljoen  Stad Gent

Vijf keer bijzonder

1

Eigen baan

De tram krijgt een eigen baan met automatisch gestuurde wissels. Een nieuw tractiestation huist de elektromechanica voor het trambesturingssysteem. Bij de aanleg worden geluids- en trillingsdempende technieken gebruikt voor minimale overlast.

Besix - Verlengen Tramlijn 4 Gent - 7
Besix - Verlengen Tramlijn 4 Gent - 3

Eyecatcher

Een gloednieuw eindstation van maar liefst 300 vierkante meter met een imposante luifel. De eindhalte bestaat uit twee perrons en een wachtaccommodatie.

2
3

All-in

Naast het verlengen van de trambaan, wordt de bijbehorende rijweg opnieuw aangelegd, de riolering vernieuwd en worden de nabijgelegen voet- en fietspaden aangepakt.

Besix - Verlengen Tramlijn 4 Gent - 4
Besix - Verlengen Tramlijn 4 Gent - 2

Dochter

Voor het asfalteren heeft Heijmans dochteronderneming Belasco ingeschakeld. Met asfaltproductiescentrales in Gent, Burcht, Bilzen en Puurs kan werk in heel de Vlaamse markt uitgevoerd worden.

4
5

Negen meter diep

Onder de grond worden twee fietstunnels gerealiseerd, twee nutsleidingen vernieuwd en daaronder wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Tot op een diepte van negen meter worden gewapende betonpalen aangebracht om trillingen van de tram naar de tunnels te vermijden.

Besix - Verlengen Tramlijn 4 Gent - 1

In beeld

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Gerelateerd